High Quality? Deel 1 – Sluitingen

Voor sieraden die uit meer dan 1 onderdeel bestaan, moet er een vorm van verbinding zijn om de onderdelen op elkaar te sluiten. Er zijn verschillende soorten sluitingen voor sieraden in ring- en staafvorm en sommige kwaliteitsniveaus van de sieraden zijn hoger dan andere. In deze post zullen we de verschillende sluitingstypen uitleggen en hoe je High Quality sieraden kunt herkennen.

Er zijn 3 verbindings/sluitingsmethoden beschikbaar voor staafsieraden. Dat zijn intern-, extern- en zonder schroefdraad.

 

Intern

Dit betekent dat de schroefdraad verborgen is in het staafje. Scherpe schroefdraden worden met deze methode verborgen, zodat ze comfortabeler zijn om in te brengen en te dragen in een nieuwe of genezen piercing. Sieraden met intern schroefdraad maken ook ontwerpen met een lager profiel mogelijk, omdat de externe schroefdraad niet verborgen hoeft te worden in het sieraad. Dit verbindingstype is veiliger dan de externe variant vanwege het ontwerp, wat betekent dat je minder kans hebt om sieraden te verliezen.

 

Voordelen – Comfortabeler om te dragen en in te brengen, veiliger, meer sieraden opties, geschikt voor nieuwe piercings.
Nadelen – Verhoogde moeilijkheidsgraad om te maken.

 

Extern

Bij dit ontwerp is de schroefdraad zichtbaar aan de buitenkant van het staafje. Het scherpe schroefdraad kan schade en ongemak veroorzaken tijdens het inbrengen van het sieraad in een verse of genezen piercing, dit kan het piercingkanaal irriteren en overmatige groei van littekenweefsel veroorzaken. Sieraden met extern schroefdraad zijn de goedkoopste vorm van lichaamsjuwelen, deze zijn zelden verkrijgbaar in implantaatveilige materialen of met een glans die glad genoeg is voor de eerste piercing. Het schroefdraad heeft de neiging om tijdens het machinaal polijsten te slijten, waardoor de uiteinden minder veilig zijn dan bij andere verbindingsmethoden en er een grotere kans bestaat om sieraden te verliezen. Dit soort sieraden moet worden vermeden.

 

Voordelen – Goedkoop, overal verkrijgbaar
Nadelen – Verminderde veiligheid, schade aan het piercingkanaal tijdens het inbrengen en dragen, slechte oppervlakteafwerking, zelden gemaakt van implantaatveilige materialen, ongeschikt voor nieuwe piercings

Draadloos

Sieraden zonder schroefdraad zijn onze persoonlijke favoriet bij Le Sting Piercings.

Draadloze sieraden en staafjes hebben geen schroefdraad omdat er een pin met een knik gebruikt wordt om een ​​verende spanningverbinding te creëren, er is dus geen schroefdraad nodig dat ongemak veroorzaakt. Het grootste voordeel hiervan is dat de uiteinden van sieraden kunnen worden verwisseld tussen staafjes van verschillende diktes, dit is iets dat noch intern noch extern kan. Vanwege een eenvoudiger fabricageproces zijn draadloze staven goedkoper dan staven met inwendig schroefdraad, deze sieraden worden voornamelijk gemaakt door bedrijven die alleen werken met implantaatveilige materialen. Deze verbindingsmethode biedt ook zekerheid, omdat ze bij het schoonmaken kunnen worden rondgedraaid zonder dat het uiteinde loskomt. Veel kleinere ontwerpen kunnen ook met stijl worden gemaakt, wat heeft geleid tot het ontstaan van geweldige sieraden.

 

Voordelen – Veilig, veel sieraden opties, sieraden kunnen gemakkelijk tussen staafjes worden verwisseld, geschikt voor verse piercings, goedkoper dan sieraden met intern schroefdraad.
Nadelen – Kan niet worden gebruikt voor piercingwerk aan het oppervlak (surface piercings?)

 

Ringen

Clip-in, druksluiting, click (hinge).

Ringen kunnen de stijl van een piercing echt veranderen, maar de ring moet zorgvuldig worden gekozen om bij de piercing te passen. Verschillende verbindingstypen veranderen de eigenschappen van ringen aanzienlijk. Opties voor ringverbinding zijn: clip-in, druksluiting en click.

 

Clip-in

Ball Closure Rings (BCR’s) zijn uitstekende voorbeelden van een clip-in-verbinding. Het sieraad heeft 2 kuiltjes waar je een ring in kunt ‘klikken’, die op zijn plaats wordt gehouden door middel van veerspanning. Dit is een van de oudste en meest succesvolle verbindingsstijlen voor lichaamssieraden. Ze zijn goedkoop te produceren, maar kunnen helaas gemakkelijk beschadigd raken tijdens het inbrengen of verwijderen. Voor sommige van deze sieraden is mogelijk ook gereedschap nodig voor het inbrengen of verwijderen ervan. Er zijn veel verschillende soorten sieraden beschikbaar en over het algemeen zijn deze te vinden in implantaatveilige materialen, zodat ze veilig zijn voor nieuwe en genezen piercings. Controleer het punt waar de kuiltjes in de sieraden en de ring samenkomen, om te zien of er geen scherpe randen of grote groeven aanzitten. Hieraan kun je zien of je met een kwaliteitssieraad te maken hebt.

 

Voordelen – Goedkoop, overal verkrijgbaar, gemakkelijk te gebruiken, groot assortiment
Nadelen – Beveiliging hangt af van de fabricagekwaliteit en de zorg tijdens het inbrengen, onveilige materialen beschikbaar, gemakkelijk te beschadigen

 

Druksluiting

Seamringen (ringen met 1 naad) en ringen met een vaste bal zijn voorbeelden van een druksluiting. De ring is zo gebogen dat de uiteinden elkaar ontmoeten. Er moet spanning op de ring worden gezet om er voor te zorgen dat de uiteinden tegen elkaar aan blijven zitten. Als het sieraad slecht wordt ingebracht of het sieraad beschadigd raakt, kunnen de uiteinden uit elkaar gaan en kan de piercing gaan irriteren. Seamringen zijn voor genezen piercings en ringen met een vaste bal kunnen worden gebruikt in nieuwe piercings. In deze stijlen is een breed scala aan materialen beschikbaar, zowel veilig als onveilig, dus het is verstandig om dit te controleren.

 

Voordelen – Veel stijlen beschikbaar, gemakkelijker voor klanten om te wisselen, goedkoop
Nadelen – Gemakkelijk verkeerd in te brengen, gemakkelijk te beschadigen, niet geschikt voor een nieuwe piercing

 

Click

Scharnierringen (clickringen) gebruiken een scharnierpoort om de sieraden te sluiten. De poort kan via een haakvormig veerontwerp, druk of een grendel met de andere zijde worden verbonden. Het ontwerp van het verbindingspunt en het scharnier varieert enorm tussen kwaliteitsniveaus. Een goed ontworpen scharnierring van hoge kwaliteit heeft een scharnier en aansluitpunt dat zo klein en gesloten mogelijk is. Een goed ontworpen sieraad bevat ook een methode om te voorkomen dat mechanische onderdelen door de piercing kunnen bewegen, omdat dit kan leiden tot irritatie. Scharnierringen zijn gemakkelijk te gebruiken door klanten, maar zijn over het algemeen alleen geschikt voor genezen piercings. De veiligheid van het verbindingspunt en de sterkte van het scharnier kunnen per kwaliteit verschillen en ook gemakkelijk beschadigd raken tijdens het inbrengen.

 

Voordelen – Gemakkelijk in gebruik, zeer veilig indien goed ontworpen
Nadelen – Groot scala aan kwaliteitsniveaus, alleen voor genezen piercings


 

Als dat allemaal verwarrend klinkt, don’t worry, de Le Sting piercers helpen je graag bij het doornemen van de verschillende stijlen die het beste werken voor je piercing.

 

Tekst met toestemming overgenomen van Aiden Johnson. Body piercer @RoquePiercing

Comments are closed.