Nazorg informatie


 Gefeliciteerd met je nieuwe piercing(s)

Je piercing is gezet door een professionele piercer met steriele instrumenten en een steriel, implant waardig sieraad. Nu is het aan jou om de stappen die hieronder beschreven staan te volgen zodat je nieuwe piercing optimaal geneest.

 • De piercing twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) schoonmaken met de zoutoplossing uit het spuitbusje.
 • Was eerst je handen met een antibacteriële zeep voordat je je piercing gaat schoonmaken.
 • Spuit de zoutoplossing op je piercing en op een steriel gaasje. Met het gaasje maak je alleen het sieraad schoon. Je lichaam zorgt zelf voor de wond. Jij zorgt er voor dat het sieraad schoon blijft. Haal geen korsten van de wond want een wond heeft een korst nodig om te genezen. Een verse piercing moet schoon en droog zijn en moet rust hebben om goed te kunnen genezen. De enige keer dat je je piercing mogelijk beweegt is dan ook tijdens het schoonmaken.
 • Na het schoonmaken droog je de piercing met een steriel gaasje.
 • Blijf de piercing in ieder geval schoonmaken tot er geen viezigheid meer uitkomt.

Waar moet je op letten:

 • Er mag geen shampoo op of in de piercing komen. – Gebruik tijdelijk Sanex Zero als zeep. – 2 maanden niet zwemmen (zeewater is prima). – smeer geen zalf, olie, make-up of ontsmettingsmiddelen op de wond.
 • Bij orale piercings: eerste 2 weken niet zoenen of orale sex. – spoel je mond twee keer per dag met verdunde Listerine Zero (50/50) en spoel je mond even met water na het roken, eten en drinken. Bij tongpiercings twee weken geen zuivelproducten gebruiken. Tong- en lippiercings kunnen na twee weken terugkomen voor een kleiner staafje.
 • Bij genitale piercings: eerste maand geen lichaamsvloeistoffen van een partner op de piercing laten komen. Gebruik bij voorkeur tijdelijk een condoom. Schoonmaken met water onder de douche.
 • Bij een septum piercing kan je evt de zoutoplossing ook op een wattenstaafje spuiten. Zorg er dan voor dat je de pluis even wegdraait. Er mag geen pluis in je neus achterblijven want daar kan viezigheid zich nestelen.
 • Draai je piercing 1x in de week even vast. Door trilling van het lopen/bewegen kunnen de balletjes of sieraadjes lostrillen. Zorg er voor dat je alles weer even vast draait.

 

Wat kan je verwachten

Je piercing kan de eerste paar dagen opgezwollen zijn met wat bloedverlies en gevoeligheid. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Wit en licht gele vloeistof wat op het sieraad opdroogt is normaal en stopt vanzelf als de piercing goed geneest. De piercing mag jeuken en wat rood zijn.

 

Eenmaal genezen:

Piercings genezen van buiten naar binnen, Word niet overmoedig met schoonmaken als de buitenkant er al goed uit ziet. Blijf het schoonmaken tot de binnenkant ook genezen is of er geen viezigheid meer uit komt. Eenmaal genezen kan het sieraad vrij bewegen. Een genezen piercing kan binnen minuten weer dicht groeien, ook al heb je de piercing al jaren.

 

Neem contact op met je huisarts als:

 • Je binnen een paar dagen na het zetten van de piercing ziek wordt of koorts krijgt.
 • Je 24 uur na het zetten ineens nieuwe klachten krijgt, of de klachten verergeren.
 • Je de piercing wilt verwijderen tijdens het genezingsproces.

 

Genezingperiodes

Anti Tragus    6-9 maanden

Conch             6-9 maanden

Daith               6-9 maanden

Dermal            8-10 weken

Fw Helix         6-9 maanden

Helix               6-9 maanden

Industrial        6-9 maanden

Lip                   6-9 weken

Man intiem     8-10 weken

Navel              6-9 maanden

Neus               3 maanden

Oorlel             3 maanden

Orbital            6-9 maanden

Rook               6-9 maanden

Septum           3 maanden

Smiley             8-10 weken

Stretchen        3 maanden

Surface           6-9 maanden

Tepel               6-9 maanden

Tong                8-10 weken

Tongweb         8-10 weken

Tragus             6-9 maanden

Vrouw intiem 8-10 weken

Wenkbrauw   12 weken